Lierse boekt belangrijke zege in strijd om behoud

zat 16 Mar
voetbal Lierse
© Archief RTV

Voetbalclub Lierse heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen tegen Luik. De Pallieters boeken op die manier een belangrijke zege in de strijd om het behoud in 1B, de Challenger Pro League. Thibaut Van Acker had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege.

Lierse kwam zowel in de eerste als de tweede helft al vroeg op achterstand. Al in de tweede minuut stond het zo bijvoorbeeld 0-1 voor de bezoekers. Maar een paar minuten voor rust kon Thibaut Van Acker de thuisploeg langszij brengen vanop de strafschopstip, na handspel.

In de tweede helft eenzelfde scenario. De ploegen waren nog maar net uit de kleedkamer of Lierse stond alweer 1-2 achter. Het duurde tot 10 minuten voor tijd tot Kireev kon gelijkmaken. In de 3de minuut van de blessuretijd schonk Thibaut Van Acker de 3 punten.

Lierse staat nu 5 punten voor de degradatieplaatsen. Het is dus nog niet helemaal gered. Maar het zet al wel een belangrijke, en noodzakelijke, stap.