Lierse Kempenzonen herademt na woelige 24 uur

vrij 16 Feb
© archief RTV

Het was geen ideale voorbereiding nadat trainer Geert Emmerechts na een dispuut met nieuwkomer Tirpan zijn ontslag (Link) gaf gisteren. Maar iets meer dan 24 uur heeft Lierse Kempenzonen toch een broodnodige driepunter beet. Het won op het Lisp met 3-1 van Jong Genk, de eerste zege in 9 competitiewedstrijden.

Kumata opende voor de beloften van Genk de score na 34 minuten, maar Poelmans zette de bordjes nog voor de rust op 1-1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, al had de thuisploeg wel iets meer balbezit.

Ocansey kon dat balbezit ook omzetten in een voorsprong kort na het uur. Het bleef bibberen voor geel-zwart maar uiteindelijk zorgde diezelfde Ocansey in de blessuretijd voor de geruststellende 3-1.Een broodnodige zege dus voor Lierse K. dat wegkomt uit de gevarenzone.