Ploeg in vorm KV klopt Westerlo, Lierse K. onderuit bij Beerschot

vrij 8 Mar
© RR

KV Mechelen blijft de ploeg in vorm. Het klopte vanavond Westerlo in de RTV-derby met overtuigende 3-1 cijfers. Malinwa blijft zo in de running voor de Champions'play-offs, meer zelfs, het klimt voorlopig naar een 5de plaats in het klassement. Westerlo is nog niet zeker van het behoud.

Mrabti zorgde bij de rust voor een 2-0 voorsprong. Malinwa had de wedstrijd de hele eerste helft in handen en de kloof na 45 minuten was dan ook verdiend. Westerlo probeerde in de beginfase wel gelijke tred te houden met KV maar miste zorgvuldigheid in het rondspelen.

Pflücke deed de boeken 20 minuten voor tijd helemaal toe voor Westel. Jordan Bos lukte dan nog wel de eerredder maar verder kwamen de Kemphanen niet meer. 3-1, een vol huis Achter de Kazerne vierde nog maar eens feest in 2024, wat een verschil met de flauwe competitiestart van KV Mechelen.

Lierse K. kan niet stunten in 1B

In de Challenger Pro League verloor Lierse K. in Beerschot met 2-1. De Pallieters kwamen nog wel op voorsprong na een half uur. Een goal van Eric Ocansey. Maar de leider in 1B ging erop en erover en won uiteindelijk met 2-1. Lierse K. blijft zo in degradatiegevaar.