Westerlo pakt belangrijke driepunter tegen Standard

vrij 16 Feb
© KVCTV

KVC Westerlo heeft de drie punten thuisgehouden tegen Standard. Westel wipt dankzij een 2-1 zege over Standard in het klassement. Griffin Yow was de matchwinnaar. Hij lokte in de eerste helft een strafschop uit en zorgde na de pauze met een pegel voor de winning goal.

Na een fout op Yow kon Madsen vanop 11 meter op het half uur de thuisfans een eerste keer doen juichen. De Luikenaars misten een aantal bassispelers maar waren toch af en toe gevaarlijk. En op slag van rust lukte Kostas Lafis de gelijkmaker. Hij kopte een voorzet van Kawabe binnen. 1-1 aan de rust.

Yow wordt matchwinnaar

De pauze deed Westerlo goed. Het werd almaar gevaarlijk en stapelde de kansen op. Maar het was wachten op een streep van Griffin Yow om opnieuw op voorsprong te komen. Wat later probeerde hij het nog eens, deze keer stond Bodart pal. Maar Westerlo hield stand en won met 2-1. Van playdowns is dus (voorlopig) gelukkig weer geen sprake meer.