Westerlo verliest van Racing Genk en verliest Stassin

zat 31 Aug
voetbal KVC Westerlo Stassin
© Archief RTV

KVC Westerlo heeft vrijdagavond met 1-0 verloren op het veld van Racing Genk. En diezelfde avond raakte ook bekend dat de 19-jarige aanvaller Lucas Stassin de Kemphanen verlaat voor het Franse Saint-Etienne.

De eerste competitiewedstrijden van Westerlo waren er met veel kansen en veel goals. Dat was vrijdagavond minder het geval in Genk. De thuisploeg was dominant in de eerste helft. In de tweede helft herstelde Westerlo het evenwicht. Maar het waren de Limburgers die 10 minuten voor tijd konden scoren.

1-0 verlies dus voor Westerlo. Na de schitterende start de 3de wedstrijd op rij die de Kemphanen niet konden winnen.

Vrijdagavond raakte ook de transfer van Lucas Stassin rond. De belofte-international trekt naar het Franse Saint-Etienne. Stassin streek in de zomer van 2023 neer in ’t Kuipje vanuit Anderlecht. In 32 duels in het geel en blauw van KVC, toonde de spits daarin zijn toreninstinct met 11 goals en ook nog eens 6 assists.