Westerlo wint zinderende match tegen Union, beste seizoenstart ooit

zat 10 Aug
voetbal KVC Westerlo
© Archief RTV

Voetbalclub Westerlo heeft in eigen huis een spectaculaire wedstrijd tegen vice-kampioen en bekerwinnaar Union met 4-3 gewonnen. Westerlo pakt op die manier 9 op 9 in zijn eerste drie wedstrijden. De beste seizoenstart voor de Kemphanen in de hoogste klasse.

Westerlo kwam al snel op achterstand. Na 5 minuten stond het al 0-1. Maar daarna nam Westerlo de wedstrijd helemaal over en speelde het de Brusselaars zo goed als van de mat. Met doelpunten van Haspolat - een mooie vrije trap -, Mebude en Sayyadmanesh stond Westerlo bij de rust met 3-1 voor.

Kort na de rust dikte Reynolds de score nog aan voor Westerlo. Met 4-1 leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Maar in minuut 70 milderde Union. En in de toegevoegde tijd viel de aansluitingstreffer. In een prangende slotfase leek er zelfs nog een gelijkmaker aan te komen.

Maar Westerlo hield stand en trok de 4-3 - oververdiend - over de meet. Met 9 op 9 is Westerlo geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen. In elk geval een groot verschil met de slechte start van vorig jaar waardoor Westel tot op het laatst moest vechten op play-downs te vermijden.

En door het gelijkspel van Anderlecht later op de avond is Westerlo nog de enige ploeg met het maximum van de punten na drie wedstrijden. En dus ook de enige leider.