IJsjesmakers uit Bornem, Lichtaart en Mechelen doen gooi naar Belgische titel

11 uur geleden
BK ijsjesmaken
© RTV

Het is nog even wachten op de zomer, al denken ze daar in Zandhoven wel anders over. Want daar wordt vandaag het Belgisch kampioenschap ijsbereiden georganiseerd. 30 ijsbereiders doen een gooi naar de titel van beste ijsmaker. En daar zitten ook drie salons uit de regio bij: Gelati Van Houcke uit Bornem, eetcafe SuPe uit Mechelen en Barijs uit Lichtaart.

Vandaag is het zover: de nieuwe editie van de Belgium Gelato Festival Challenge. Tijdens dit Belgisch kampioenschap gaan Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson op zoek naar de beste ijsjesmaker met het lekkerste ijsje van het land. Zo'n 30 Vlaamse en Waalse kandidaten strijden voor de titel. De beste ijsjesmakers van het land zijn vandaag op post voor het BK. Dat is in zandhoven. IJsjesbereiders uit Bornem, Lichtaart en Mechelen strijden voor de titel. Een half uur: zo lang krijgen de ijsmakers om hun product af te werken. De basis hebben ze thuis voorbereid, de afwerking gebeurt hier.

Vorig jaar werd die nog gewonnen door Christian Wu van Gelateria Giotto uit Brussel met de 'Il Bosco dei cento Acri'; een opvallende combinatie van honing, den en eekhoorntjesbrood.

Mechelse ijsjesmaker

Peter Van Loock van SuPe, een eetcafé in Mechelen dingt ook mee naar de titel. In het eetcafé focussen ze zich op de Duitse keuken en hij maakt vandaag “apfelstrüdelijs” een echte Duitse delicatesse natuurlijk.

Verder doen Wim Van Houcke van Gelati Van Houcke uit Mariekerke en Rob Proost van Barijs in Lichtaart ook een gooi naar de titel. Wim Van Houcke baat in de Bornemse deelgemeente Gelati Van Houcke uit. Hij maakt vandaag yoghurtijs met confituur van appel en peer én mosterd.

Oud-winnaar Rob Proost pakte de titel in 2018. Vandaag hoopt hij de jury te overtuigen met ijs van saffraan, honing en hazelnoten.