Vandaag is het zover: de nieuwe editie van de Belgium Gelato Festival Challenge. Tijdens dit Belgisch kampioenschap gaan Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ranson op zoek naar de beste ijsjesmaker met het lekkerste ijsje van het land. Zo'n 30 Vlaamse en Waalse kandidaten strijden voor de titel. De beste ijsjesmakers van het land zijn vandaag op post voor het BK. Dat is in zandhoven. IJsjesbereiders uit Bornem, Lichtaart en Mechelen strijden voor de titel. Een half uur: zo lang krijgen de ijsmakers om hun product af te werken. De basis hebben ze thuis voorbereid, de afwerking gebeurt hier.
Vorig jaar werd die nog gewonnen door Christian Wu van Gelateria Giotto uit Brussel met de 'Il Bosco dei cento Acri'; een opvallende combinatie van honing, den en eekhoorntjesbrood.
Mechelse ijsjesmaker
Peter Van Loock van SuPe, een eetcafé in Mechelen dingt ook mee naar de titel. In het eetcafé focussen ze zich op de Duitse keuken en hij maakt vandaag “apfelstrüdelijs” een echte Duitse delicatesse natuurlijk.