1u03

(20/2) Meer dan dubbel zoveel besmettingen als voorbije dagen

Voor de afgelopen 24u meldt Sciensano 243 nieuwe besmettingen voor onze regio. Dat is meer dan twee keer meer dan de dag voordien. Toen waren het er 116. En begin van de week schommelde het aantal nieuwe besmettingen zelfs rond de 70. Mogelijk zat er wat vertraging op de rapportering en komen daardoor veel nieuwe resultaten samen. Maar de virologen stellen ook wel vast dat het aantal besmettingen niet meer zo sterk daalt als de voorbije dagen. Het virus is dus zeker nog niet overwonnen.

Uitschieters in de Kempen

In de Kempen zijn er enkele opvallende uitschieters met Hoogstraten (+22) en Turnhout (+21) die meer dan 20 nieuwe besmettingen noteren. Ook Herenthout scoort erg hoog met 17 positieve testen. In Geel waren het er 12.

Alle andere Kempense steden en gemeente noteren enkele cijfers. Maar soms toch ook nog best veel. Zoals Mol, Olen en Ravels bijvoorbeeld. Daar waren er toch ook 9 nieuwe besmettingen. In Arendonk en Herentals 8, in Westerlo 6, in Beerse 5 en in Oud-Turnhout 4.

Aan de andere kant waren er toch ook drie gemeenten waar geen enkele nieuw corona-geval werd geregistreerd. Dat zijn Hulshout, Kasterlee en Meerhout. Alle andere Kempense steden en gemeenten noteerden er tussen de 1 en de 3.

Geen enkele 0

In de regio Mechelen is er geen enkele gemeente waar er geen nieuwe besmetting bijkwam. In Berlaar en Bonheiden viel het nog mee, met 2 nieuwe besmettingen. En ook in Heist-op-den-Berg waren er 'maar' 3. Duffel telde toch ook al 4 nieuwe positieve testen.

Dan volgen Putte en Puurs-Sint-Amands met 7 nieuwe besmettingen. Sint-Katelijne-Waver kent er 8. En Lier en Nijlen 9. De andere gemeenten zitten met dubbele cijfers. Zoals Bornem (+10), Mechelen (+15) en Willebroek (+16).

Intussen zijn alle vaccinatiecentra wel klaar om te beginnen met de inentingen. Op de meeste plaatsen kregen de eerstelijnszorgverleners al hun eerste prik of gebeurt dat één van de komende dagen. 

Op onze kaart kan je zien hoeveel corona-gevallen er al waren in jouw gemeente sinds de start van de corona-crisis.

 

Foto: archiefbeeld