11u07

(29/11) 126 nieuwe coronagevallen: 8 gemeenten zonder nieuwe besmettingen

In de Kempen zien we in totaal 86 nieuwe besmettingen en wat opvalt, is dat de gemeente Arendonk er daar in haar eentje 1 op de 5 van voor haar rekening neemt: Arendonk heeft 17 nieuwe besmettingen. In het arrondissement Mechelen zijn er maar 40 nieuwe besmettingen. daar is het Mechelen-stad dat er 1 op de 4 van telt: 11 nieuwe meldingen om precies te zijn.

Maar 3 keer dubbele cijfers in beide arrondissementen samen

Na Arendonk volgt in de Kempen Turnhout met 13 nieuwe besmettingen en Mol met 9. In Geel zijn het er 7 en in Laakdal 6.

Herentals telt 5 nieuwe besmettingen en Ravels 4. In Westerlo zijn 3 extra mensen besmet geraakt net als in Rijkevorsel, Dessel en Beerse. In Herselt, Hoogstraten, Hulshout en Olen zijn het er 2. 1 nieuwe besmetting is gemeld in Grobbendonk, Lille, Meerhout, Oud-Turnhout en Vosselaar.

7 Kempense gemeenten zijn vrij van nieuwe besmettingen: Vorselaar, Retie, Merksplas, Kasterlee, Herenthout, Balen en Baarle-Hertog. 

Bijna overal lage cijfers in Mechels arrondissement

Na Mechelen-stad valt er een gat in het lijstje met nieuwe besmettingen. Lier telt er 6 bij, Heist-op-den-Berg 5 en Sint-Katelijne-Waver en Bornem 4. In Puurs-Sint-Amands zijn het 3 mensen extra die besmet zijn geraakt en in Putte en Duffel 2.

Berlaar, Bonheiden en Willebroek tellen 1 nieuwe besmetting. In Nijlen zijn er geen.