13u23

AZ Rivierenland behandelt 1000ste coronapatiënt

AZ Rivierenland heeft sinds het begin van de coronacrisis haar duizendste COVID-19-patiënt opgenomen. Op de campussen Bornem en Rumst zijn momenteel twee verpleegafdelingen en twee afdelingen intensieve zorgen voor de opvang van COVID-patiënten. Alle COVID-patiënten zijn opgenomen op aparte afdelingen, die strikt gescheiden zijn van de afdelingen waar de andere patiënten verblijven.

Bezoekregeling

Momenteel gaat het grootste deel van de geplande behandelingen en onderzoeken gewoon door. Maar gezien de enorme stijging van het aantal besmettingen blijft AZ Rivierenland bezorgd en alert. De bezoekregeling blijft beperkt tot één bezoeker per patiënt per dag en geen bezoek in het dagziekenhuis, spoedgevallen, intensieve zorgen of bij COVID-patiënten. Patiënten die langere tijd gehospitaliseerd zijn en moeilijk contact kunnen maken met hun naasten krijgen psychosociale ondersteuning.

Vaccinatie en testen

98% van alle medewerkers van het AZ Rivierenland zijn gevaccineerd tegen COVID-19. In de triageposten hebben bijna 65.000 mensen zich laten testen op COVID-19. De jongste weken stijgen deze cijfers enorm tot zelfs pieken van 540 testen op 1 dag.