11u25

Cicrulaire LED-schermen informeren Hoogstratenaren

De stad Hoogstraten heeft zeven nieuwe duurzame LED-informatieborden. De borden komen op verschillende plaatsen in de stad. Opvallend is dat het om zogenaamde circulaire borden gaat en Hoogstraten de borden niet aankoopt, maar een zogenaamd '‘Display as a Service’-contract heeft afgesloten voor een periode van zes jaar bij producent Q-Lite uit Baarle-Hertog.

"Na afloop van deze periode heeft de Stad Hoogstraten de optie om het contract voor een nieuwe periode van zes jaar te verlengen, waarbij Q-lite meteen een upgrade van de LED-printen uitvoert zodat de resolutie nagenoeg verdubbelt", klinkt het bij Q-Lite. "Alle overige onderdelen blijven bij deze upgrade overigens behouden."

"Na 6 of 12 jaar zal Q-lite de 7 LED-schermen terugnemen naar zijn fabriek te Baarle-Hertog. Wanneer er gekozen wordt voor zes jaar, dan worden de LED-schermen geüpgraded en terug in de markt gezet. Wanneer er wordt gekozen voor twaalf jaar, dan zullen de LED-schermen gedemonteerd worden in zuivere grondstofstromen. Verschillende kleine onderdelen, zoals de voedingen worden verder gedemonteerd in een sociale werkplaats voor optimale recyclage."