0u05

Gevangene verwondt 4 cipiers vanwege quarantaine

Een gedetineerde in de gevangenis van Mechelen heeft gisterenavond vier cipiers verwond omdat hij niet mocht meedoen met de gemeenschappelijke wandeling. De gedetineerde zat in medische quarantaine omdat hij een besmettelijke ziekte heeft, het is niet duidelijk of het om Corona gaat. De man werd zo agressief dat vier cipiers moesten ingrijpen, één van de gevangenisbewakers moest gehecht worden aan het hoofd. De man werd overgeplaatst naar de gevangenis van Brugge voor verzorging.

Quarantaine

De gedetineerde in kwestie zat in quarantaine vanwege corona. Maar hij was er niet mee akkoord dat hij niet mocht meedoen aan de gemeenschappelijke wandeling. Hierdoor werd hij agressief. De betrokken gevangene is nu overgeplaatst naar Brugge. 

Onrustig

In de gevangenissen is er de jongste dagen sowieso wat onrust, omdat door de coronamaatregelen er geen bezoek meer mogelijk is. De cipiersvakbond heeft, in een persbericht, wel lovende woorden voor de gevangenisdirectie die perfect gereageerd heeft op de agressie. Voor het personeelsteam was dat ook een opsteker. (Foto: archief)