20u00

Jong CD&V: "Mechelen moet meer inzetten op zonnepanelen"

Uit cijfers blijkt dat Mechelen niet goed scoort op vlak van hernieuwbare zonne-energie. Op de lijst van aantal zonnepanelen per inwoner in Vlaamse centrumsteden staat Mechelen pas op de elfde plaats van de dertien. Dat is slechter dan plaats negen twee jaar geleden.

Voor JONG CD&V is dit nogmaals een alarmbel om het klimaat- en energiebeleid ambitieuzer aan te pakken. De jongeren van CD&V Mechelen raden het stadsbestuur dan ook aan een voorbeeld te nemen aan buurgemeenten Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver die recent aankondigden om dit jaar nog zonnepanelen te plaatsen op gemeentelijke daken. Via burgerparticipatie gaan ze ook inwoners laten investeren in zonnepanelen die zo mee van een financieel rendement kunnen genieten.

“De Stadslijst moet dit moment aangrijpen om een ambitieus actieplan zonne-energie uit te werken als belangrijke pijler voor een duurzame opleving in onze stad na deze COVID-19 crisis. Investeren in hernieuwbare energie, samen met de burger, is goed voor onze uitstoot, voor onze economie, en voor de Mechelaar zelf”, besluit Tessa De Prins, voorzitster van JONG CD&V Mechelen.