3u27

Kastelse bibliotheek levert gratis aan huis bij mensen die fysiek bezoek moeilijk vinden

Mensen uit Kasterlee met ‘een afstand tot de bibliotheek’ kunnen vanaf februari materialen aanvragen die gratis aan huis geleverd worden. Het project ‘Bib aan Huis’ schoot in 2010 al uit de startblokken, maar toen werd er vooral gefocust op minder mobiele inwoners. Nu breidt de bibliotheek de doelgroep uit naar ‘burgers met een afstand tot de bibliotheek’, waarbij ook senioren, kansarme gezinnen en anderstaligen een beroep kunnen doen op de service.

Drempel naar bib verlagen

Bij ‘Bib aan Huis’ stuurt de bibliotheek op vaste momenten een vrijwilliger op pad die de aangevraagde pakketten gratis aan huis gaat afleveren. Op die manier hoopt de gemeente Kasterlee de drempel naar de bibliotheek te verlagen. Vroeger werd de service voornamelijk toegespitst op minder mobiele inwoners, die moeilijk in de bibliotheek geraakten. Niet veel later werden er ook boekpakketten bezorgd aan woonzorgcentra of lokale onthaalouders.

Die doelgroep wordt nu dus uitgebreid naar alle inwoners die een afstand ervaren, zij het sociaal of in kilometers, tot de bibliotheek. Mensen met een verminderde mobiliteit kunnen nog altijd een beroep doen op de service, maar eveneens senioren, kansarme gezinnen, anderstaligen of anderen die een fysiek bezoek aan de bibliotheek moeilijk vinden, kunnen nu een aanvraag doen bij 'Bib aan Huis'.

Praktische info

Geïnteresseerden kunnen voor een kennismakingsgesprek of een aanvraag voor een pakket terecht in één van de drie Kastelse bibliotheken. Ten slotte kan je ook contact opnemen via 014/85 00 11 of bibliotheek@kasterlee.be.

Foto: Gemeente Kasterlee