5u39
De wereld vandaag
dinsdag 5 juli
23°C
0 km

Lokale politie Mechelen-Willebroek vat twee fietsdieven

De lokale politie van Mechelen-Willebroek heeft twee fietsdieven opgepakt en drie verdachten van fietsdiefstal geïdentificeerd. De fietsdieven die werden aangehouden, een 18- en 25-jarige man, doolden op donderdag 5 mei rond in de fietsenstalling onder de Postzegelbrug in Mechelen. Nadat ze een fiets manipuleerden om hem los te maken, sloegen ze op de vlucht toen ze de agenten opmerkten.

Beide mannen verblijven illegaal in ons land en werden ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter, die hen in de gevangenis liet opsluiten. De 18-jarige man was bovendien al bekend bij de politie. Hij spendeerde al enkele dagen in de cel, nadat hij in januari van dit jaar betrapt werd terwijl hij een fiets aan het stelen was. Ook in februari en april werd hij betrapt bij een fietsdiefstal en via camerabeelden gezien met een gestolen fiets.


Daarnaast identificeerde de politie ook nog drie andere verdachten voor fietsdiefstallen. Twee van die verdachten verblijven ook illegaal in ons land en de derde verdachte werd nationaal geseind en wordt verdacht van tien fietsdiefstallen.