0u34

Mini-recyclagepark komt naar Lier en Berlaar

Vanaf vandaag starten de gemeenten Berlaar en Lier met een mini-recyclagepark.

Makkelijker recycleren

Dat is een recyclagepark dat naar de bewoners toe komt om kleine spullen die in een draagtas of trolley passen in te zamelen en te recycleren. Mobiele bakken komen naar de markt van de gemeente om het afval op te vangen.

“Een deel van de burgers in onze regio heeft heel wat moeite om naar het recyclagepark te komen. Door met het recyclagepark naar de markt te trekken, hopen we meer burgers te overtuigen om hun klein selectief afval te komen sorteren”, zegt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. 

Het gaat om afvalsoorten als frituurolie, vlak glas, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, piepschuim, kledij, porselein, drinkglazen, klein gevaarlijk afval, kleine elektro en herbruikbare of herstelbare goederen, zoals speelgoed.

Groot succes

Afgelopen jaar werd het concept uitgetest in Duffel. Omdat het een groot succes was, wordt de inzameling van afvalstoffen ook getest in Berlaar, Bonheiden, Bornem, Lier en Mechelen.

In Berlaar staat het mini-recyclagepark voor de eerste keer op 1 september op de markt. In Lier zal dat op de zaterdagmarkt van 4 september zijn.

Het initiatief is gratis.