2u50

Politie neemt auto van straatracer in beslag

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft de auto van een man in beslag genomen na onverantwoord rijgedrag. De man kreeg uiteraard ook verschillende boetes.

Een politiepatrouille kreeg de auto woensdag in de gaten op de Antwerpsesteenweg, tussen de Eikestraat en de R6. De man reed met hoge snelheid een woonwijk uit, waarbij de bestuurder op de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer reed.

De agenten zetten de achtervolging in en konden de auto al snel tegenhouden. Toen de politiemannen de bestuurder aanspraken, roken ze een ontegensprekelijke cannabisgeur.

De 24-jarige bestuurder die geen rijbewijs bij zich had, moest een speekseltest afleggen en die was positief. Achteraan in het voertuig vond de politie een gasfles.

Toen de agenten verdere controle deden in de politiedatabank, bleek dat er al meerdere meldingen waren gedaan van “onverantwoord rijgedag”, waarbij er onder meer sprake was van ‘straatracen’. De jongeman werd geverbaliseerd voor maar liefst acht verkeersinbreuken. En zijn auto werd dus in beslag genomen.

 

Foto: politie Mechelen-Willebroek