18u03
De wereld vandaag

Sint-Katelijne-Waver zet in op aanpak van zwerfvuil

Sint-Katelijne-Waver stelt vast dat haar openbaar domein meer dan ooit gebruikt wordt daar haar inwoners. De gemeente wenst haar straten, pleinen, parken en bossen dan ook in optimale conditie te houden, en voorziet extra acties rond zwerfvuil.

Joris De Pauw, schepen van omgeving: “De netheid van ons openbaar domein is meer dan ooit van belang voor onze inwoners. Door de corona-periode worden onze straten, pleinen, parken en bossen meer dan ooit gebruikt.”

“In 2021 voorzien we dan ook extra budget voor onze verenigingen en scholen om extra zwerfvuilacties te doen in onze gemeente. We geven hen de mogelijkheid om extra fondsen te werven in ruil voor zwerfvuilophalingen”, stelt de schepen.

Dit jaar hebben er zich negen verenigingen en zes scholen aangemeld voor de zwerfvuilactie. Dat is meer dan de voorbije jaren. Hierdoor kon het gemeentebestuur alle voorziene straten aan een vereniging toewijzen. Het extra budget bedraagt ruim 8.000 euro. De meeste verenigingen zullen in 2021 maar liefst zes opruimacties organiseren.