17u06

Sluikstorters Arsenaalwijk Mechelen gevat

In Mechelen konden de daders van een sluikstort in de Hamerstraat en de ruimere omgeving van de Arsenaalswijk worden gevat. Politiediensten, stadsdiensten en OVAM sloegen de handen in elkaar en betrapten de voorbije weken in totaal twintig personen op sluikstorten.

PV en GAS-boete tot 350 euro

Tien van hen werden al geïdentificeerd. Hen wacht een proces-verbaal en een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. Zij draaien uiteraard ook op voor de ruimingskosten. Aangezien sluikstorters vaak meerdere feiten plegen, verwacht de politie de komende dagen en weken nog daders te kunnen identificeren.

Het voorbije jaar zijn bij de Bijzondere Opsporingsambtenaren voor de Arsenaalswijk zo’n 150 meldingen binnengekomen van sluikstort. Een grote stijging van het aantal in vergelijking met het jaar ervoor (in 2020 zagen we nog 78 meldingen). Dat duidt op een grote meldingsbereidheid van de Mechelaars. “Sluikstorten is fundamenteel asociaal gedrag. We zullen dit steevast een halt toeroepen en nooit tolereren,” aldus een  burgemeester Alexander Vandersmissen.

De stad roept inwoners op om steeds melding te maken van sluikstort. Dat kan via de website van de stad (https://www.mechelen.be/meldingen). Bij vaststellingen op heterdaad kan je beter meteen de meldkamer van de politie contacteren op 015/464.464. 

(Foto:archief)