21u03

Westerlo zal 'gepaste sanctie' voorzien voor spelers die op lockdownfeestje waren

Voetbalclub Westerlo heeft in een persbericht op de clubwebsite gereageerd op het nieuws dat minstens 2 spelers van de club afgelopen weekend betrapt werden op een lockdownfeestje. De club zegt in eerste instantie in gesprek te zullen gaan met de betrokken spelers om "om na te gaan waar het is misgelopen".

Het lockdownfeestje vond plaats in het appartement van middenvelder Tuur Dierckx (foto) in Antwerpen. "De club erkent nadrukkelijk dat voetballers een voorbeeldrol hebben en dat de regels hieromtrent heel duidelijk zijn", klinkt het. "Niet alleen vanuit de overheid is hier duidelijk over gecommuniceerd, maar ook binnen KVC Westerlo zijn de regels altijd helder meegedeeld. Deze regels zijn dikwijls herhaald en er was niet de minste twijfel over wat al dan niet is toegestaan. We betreuren dan ook de feiten en vinden de gebeurtenissen onacceptabel."

Boete

"Daarnaast zal er een gepaste sanctie worden voorzien. De betrokken spelers mogen zich aan een boete verwachten die integraal aan een goed doel zal worden geschonken.We wensen eraan te herinneren dat KVC Westerlo eerder al het Ziekenhuis Geel steunde met een gift aan het Dimpnafonds. Het ingezamelde geld werd onder andere gebruikt voor de psychologische begeleiding van de zorgmedewerkers. De zaak wordt vanaf nu verder intern afgehandeld en we trachten ons verder te concentreren op het sportieve gedeelte met de laatste wedstrijd van 2020 in Union voor de boeg."