8u25

Wijkcomposteerpark Willebroek-Zuid bestaat twintig jaar

Al twintig jaar zetten vrijwilligers zich in voor het Wijkcomposteerpark in Willebroek-Zuid, gelegen aan de Parklaan. Het begon in 1995 met de verkoop van compostvaten, aangeboden door het gemeentebestuur. Twee jaar later werden de eerste compostmeesters opgeleid. In 1998 opende een kleinschalig compostpark op het containerpark. In mei 2002 kwam het Wijkcomposteerpark in Willebroek-Zuid tot stand.

Al ruim 20 jaar zetten compostmeesters zich hier vrijwillig voor in. Doorheen de jaren is dit uitgegroeid tot een volwaardig composteerpark. Bewoners uit de aanpalende straten kunnen er iedere woensdag tussen 14en 15uur en zaterdag tussen 11 en 12 uur terecht met hun groenten-, fruit-, en tuinafval. Op zaterdag kan iedereen er terecht, om meer te weten te komen over hoe men zelf kan composteren. Het Wijkcomposteerpark ontvangt ook scholen om hen alles te leren over het thuiscomposteren.

Het gemeentebestuur zet de vrijwilligers volgende zaterdag in de bloemetjes. Met een receptie in het park Bel-Air worden ze bedankt voor hun jarenlange inzet.