Het Achterwaartse Kookboek begint waar andere kookboeken eindigen

din 14 mei
© RTV

Isabelle Verellen en Herwig Claes uit Koningshooikt brengen Het Achterwaartse Kookboek uit. Hierin ligt de focus op ingrediënten en dan vooral wat ze met je stoelgang doen.

In kookboeken ligt de focus vooral op gewichten, kooktijden en temperatuur. Maar Het Achterwaartse Kookboek gaat verder. Dat begint waar vele kookboeken eindigen. Auteurs Isabelle Verellen en Herwig Claes, met jarenlang ervaring in catering en horecaopleiding, geven een persoonlijke kijk op ingrediënten. Met behulp van een ludieke schaal wordt weergegeven, met hoeveel klank, geur en kleur de gerechten uiteindelijk in de WC eindigen.

Bedoeling van dit kookboekje is om op een luchtige, niet wetenschappelijke manier de stoelgangtest meer bespreekbaar te maken en darmkanker te stoppen. De opbrengst van dit boek gaat dan ook naar VZW Stop Darmkanker. Dokter Luc Colemont neemt het voorwoord voor zijn rekening.