Acaciastraat Willebroek is EK Voetbalstraat

zon 16 Jun
© RTV

Maandag spelen onze Rode Duivels tegen Slowakije hun eerste wedstrijd op het EK. Van echte Duivelsgekte, zoals enkele jaren geleden, is er voorlopig nog geen sprake. Al is dat in de buurt van de Acacialei in Willebroek toch even anders. Want dat is wellicht de best versierde EK-straat van Vlaanderen. Bewoner Gino Van Soest heeft de hele straat volgehangen met Belgische vlaggetjes en vlaggen van alle deelnemende landen. Goed voor meer dan 3,5 kilometer aan vlaggen en maar liefst 107 versierde huizen.

Uiteraard vooral zwart-geel-rood hier. Maar van alle 24 deelnemende landen hangt de nationale vlag aan de gevel. Tijdens het jaar spaart Gino af en toe enkele euro's om de vlaggen te kunnen kopen. En ook de buren sparen mee. Want die genieten mee van de kleurrijke straat.

Uiteraard kijken ze hier morgen samen naar de eerste wedstrijd van de Belgen tegen Slowakije. Maar meer nog dan het voetbal, is het Gino vooral te doen om het samenzijn met de buurt.

Met na het EK ook nog de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen in het vooruitzicht, wil Gino de vlaggen nog wel een tijdje laten hangen.