Steeds meer mensen ontdekken dakterras aan Keerdok

zon 21 Jul

Steeds meer mensen ontdekken het dakterras boven op de parkeertoren aan het Mechelse Keerdok. Op het terras zit sinds anderhalve maand een horecazaak. Het slechte weer stak lange tijd stokken in de wielen, maar nu de zon er steeds vaker doorkomt, neemt ook het aantal klanten toe. Vaak gaat het om mensen uit de omgeving, die hun buurt eens vanuit een andere hoek willen bekijken. Want het uitzicht, dat is indrukwekkend.

Een stralende dag is het niet vandaag, maar zodra de zon komt piepen, vinden de mensen de weg naar l'Histoire du Lux, de horecazaak op het dakterras van de parkeertoren aan het Keerdok. Vergelijk het een beetje met een zomerbar, maar dan een die het hele jaar open is.

Er is drank, er zijn hapjes, maar er is natuurlijk vooral het unieke uitzicht. Bij mooi weer kan je Brussel zien liggen, en dezer dagen is ook het vuurwerk van Tomorrowland te zien. Veel mensen zijn hier voor het eerst.

L'Histoire du Lux is nu anderhalve maand open. Net zoals de andere zomerbars in onze regio hebben ze hier nog niet veel geluk gehad met het weer. Maar de dagen worden nu toch wat beter. De uitbaters van de zaak zien het aantal klanten de afgelopen tijd stijgen. Veel mensen zijn nieuwsgierig, en willen Mechelen eens van bovenaf bekijken.

In tegenstelling tot de zomerbars blijft l'Histoire du Lux ook in de winter open. Zij het dan alleen tijdens het weekend.