Belgian Cats gaan kopje onder tegen Duitsland

maa 29 Jul
© RTV archief

De Belgische basketbalvrouwen gingen vanmiddag aan de start in hun Olympische Spelen tegen Duitsland. Ze kunnen best winnen, aangezien ze in de groep des doods zitten maar meteen kwamen ze ook in de problemen.

In de eerste wedstrijd moesten de Belgian Cats in Rijsel aan de bak tegen Duitsland, daarna volgt nog de VS, gevolgd door Japan. Dat zijn drie pittige tegenstanders in de groepsfase. Maar de Cats zijn ambitieus en hopen door te stoten naar de volgende ronde in Parijs.

Maar de Belgische basketbalvrouwen missen hun start volledig. Het is 25-11 achter na het eerst kwart. De Belgian Cats blijven achtervolgen en hebben iets goed te maken in het tweede kwart. Maar bij de Cats lijkt er niets te lukken. De Belgian Cats trekken met een achterstand van liefst 21 punten naar de kleedkamer na een dramatische 1ste helft. Een comeback lijkt daarna onmogelijk, Belgian Cats stevenen daarna af op een nederlaag in het openingsduel.

Buhner en Vanloo gooien om de buurt een driepunter binnen. Dan staat 76-59 met nog ruim 3 minuten te spelen. Het wordt uiteindelijk nog een pijnlijke 83-69-nederlaag.

Door de nederlaag tegen Duitsland staat nu al vast dat de Cats een portie geluk zullen nodig hebben om nog door te stoten naar de kwartfinales.