Derde plaats voor Cools en Van den Vonder op Futures tornooi in Brussel

din 6 Aug
Sarah Cools & Lisa Van den Vonder met hun bronzen medaille Futures tornooi Brussel
© Facebook

Afgelopen weekend stond het Muntplein in Brussel volledig in het teken van de Beach Pro Tour Futures. Onze beachvolleybalsters, Sarah Cools uit Lier en Lisa Van den Vonder uit Herentals, konden er de derde plaats bemachtigen.

In de poules ging het voor Beachvolleyteam Cools-Van den Vonder vlot. De dames lieten geen steken vallen en wonnen hun twee wedstrijden zonder setverlies. In de kwartfinale nam het duo, dat voor het Oud-Turnhoutse VST Lions uitkomt, het op tegen een ander Belgisch paar: Inès Piret en Annelore Beckx. Een Belgisch onderonsje met een duidelijke winnaar: Cools en Van den Vonder wonnen in twee sets (21-10, 21-13).

Zondag moesten de dames in de halve finale aan de bak tegen een Fins duo. In een spannende wedstrijd trokken het Finse team aan het langste eind. Het werd 22-20 en 21-16.

In de match voor de derde plaats was het dus knokken geblazen. In de eerste set maakten Cools en Van den Vonder het spannend tegen het Duitse team Ittlinger - Van de Velde: ze wonnen met 23-21. In de tweede set ging het iets vlotter voor de Belgische dames: 21-15. Een mooie derde plaats dus op een al even mooie locatie aan het Muntplein in Brussel.

Komend weekend speelt het duo opnieuw in eigen land: de BK Beach-manche in Nieuwpoort.