Turnhout en Sporting Tisselt trakteren publiek op spektakelstuk in Beker van België

maa 5 Aug
Mol Tisselt Beker van belgië
© archief RTV

Dit weekend werden de wedstrijden van de tweede ronde in de Beker van België afgewerkt. Daarbij ook veel ploegen uit onze regio. KFC Turnhout kreeg Sporting Tisselt uit Willebroek over de vloer. En die pot voetbal werd beslist met een nagelbijter van een penaltyreeks.

Sporting Tisselt begon gretig aan de partij en kwam al na vier minuten op voorsprong via Demir Zejnelagic. In de tweede helft scoorde Turnhout de gelijkmaker, maar een minuut later stond Sporting Tisselt al weer voor. Turnhout kwam wel weer gelijk, 2-2, maar kon niet meer op voorsprong komen. Penalty's moesten dus beslissing brengen.

En daar begon het spektakel. Iedere veldspeler wist te scoren, zowel bij de thuis- als uitploeg. Bij een 10-10-stand was het aan de keepers. Daar wist de doelman van Sporting Tisselt Zeno Engelborghs wel te scoren, maar werd het schot van Senne De Fré gepareerd. Tisselt bekert dus verder in de Beker van België. De volgende tegenstander is Lille United.

Zwarte Leeuw en Geel comfortabel door, De Kempen zwaar de boot in

Voor de rest was er wisselvallig succes voor onze regiogenoten. ASV Geel en Zwarte Leeuw veegden allebei de vloer aan met hun tegenstander met een droge 4-0 score. Nijlen won met 2-0 van Liedekerke. Witgoor Sport (2-1) en Dessel (2-1) hadden meer moeite met hun Waalse tegenstrevers.

Sommige ploegen wisten hun partij ook niet te winnen. Retie en Bevel konden allebei voor eigen publiek niet winnen. Punt-Larum ging roemloos onderuit bij Rotselaar (4-1) en FC De Kempen werd met dezelfde score huiswaarts gestuurd door Kraainem.