Westerlo pakt (wint of verliest?) punt tegen kampioen Antwerp

9 maanden geleden
Westerlo is op de Bosuil 2-2 gelijk gaan spelen tegen landskampioen en bekerhouder Antwerp. Vooraf zou Westerlo misschien getekend hebben voor dat puntje. Maar als je 5 minuten voor tijd nog 1-2 voor staat, droom je van de drie punten. Vraag is dus of dit puntje nu voelt als winst of verlies.

Westerlo was in de eerste helft de betere ploeg op het veld. Maar toch moesten de Kemphanen gaan rusten met een achterstand. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de 1-0.

Na rust kwam Antwerp beter in de wedstrijd. Maar nu kon Westerlo wel scoren. Het was invaller Stassin die Westerlo na 70 minuten op gelijke hoogte bracht. En enkele minuten later zorgde diezelfde Stassin zelfs voor de voorsprong.

Antwerp speelde dan weer zijn alles-of-niets-spelletje met Alderweireld die mee naar voor trok. En het was dan ook Alderweireld die 5 minuten voor tijd de kampioen toch op gelijk hoogte kon brengen. Antwerp drukte nog, maar het bleef bij een gelijkspel.

Een gelijkspel dat misschien wel voelde als een nederlaag, omdat ze zo dicht bij de overwinning waren. Maar met dat ene punt doet Westerlo wel de beste zaak van alle staartploegen, die allemaal verloren.