Eerst klant, nu zelf friturist van het bekende Fritkot Louis in Lier

3 uur geleden
Frituur Louis Lier
© RTV

In Lier houden twee jonge broers van 22 en 20 jaar oud sinds augustus het bekende Fritkot Louis open. De frituur in de Schapekoppenstraat werd overgenomen door de broers. In deze Week van de Frituur blikken ze tevreden terug op hun start. En hoewel het niet altijd even makkelijk is om te overleven als friturist, kijken ze met veel vertrouwen naar de toekomst.

Fritkot Louis wordt uitgebaat door twee broers: Luiz en Joe Van Ouytsel. Respectievelijk 22 en 20 jaar oud. Ze zijn er een beetje ingegooid. Maar ze hebben hun nieuwe carrière als friturist nog niet beklaagd en het maakt hun band als broers sterker, zeggen ze.

Luiz is de eigenaar van de frituur. Al was het niet bepaald zijn grote droom om een frituur open te doen, eerder puur toeval. "Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om een frituur te starten, maar ik was al jaar en dag klant hier en op een gegeven moment zag ik hier een bordje aan de muur hangen met over te nemen en ik dacht bij mezelf, waarom niet? Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb geen seconde getwijfeld."

Ik was al jaar en dag klant hier en op een gegeven moment zag ik hier een bordje aan de muur hangen met over te nemen en ik dacht bij mezelf, waarom niet?

- Luiz Van Ouytsel, friturist

Frietjes zijn een stuk Belgische erfgoed. Voor 62% van de Vlamingen is een frituurbezoek een vaste traditie. Maar toch waren de afgelopen jaren niet altijd even makkelijk voor frituuruitbaters. Toch schrikt dat de broers niet af. Zij kijken met veel vertrouwen naar de toekomst van hun frituur.