De allerlaatste mis in de kerk van Lippelo bracht niet alleen de lokale inwoners samen, maar bijna 300 mensen vanuit de kerkgemeenschap Klein-Brabant om het officiële einde van de Sint Stefanuskerk als gebedshuis mee te maken. Ze vinden het jammer dat de lokale gebedsplek voor communies en trouwen en dopen verdwijnt maar er is ook begrip omdat er veel kerkgebouwen zijn voor steeds minder in de kerk paraktiserende katholieken.
Sint-Stefanuskerk Lippelo is ontwijd en wordt cultuurtempel
Tijdens de mis leggen de priesters de nadruk op de verbondenheid binnen de geloofsgemeenschap die uit mùeer bestaat dan uit stenen gebouwen alleen. De ontwijding gebeurt officieel door het heilig sacrament de kerk uit te dragen en de paaskaars en de godslamp te doven.
Pastoor Steven Barberien:"De sacramentenbediening gaat gewoon door. Wij hebben een grote pastorale zone, wij hebben nog meerder kerken en daar gebeurt alles zo. Alleen het heilig sacrament, dus de hosties die hier werden bewaard in het tabernakel die nemen we nu mee en die worden geplaatst in een andere kert, dit is een Sint-Stefaankerk en ik neem ze mee naar Hingenen en dat is ook een Sint-Stefaankerk,dus dan is er toch de link met de twee. "
Op 13 januari start de restauratie van de Sint Stefanuskerk die een klein jaar zal duren. Tijdens de laatste mis zorgt de harmonie van Lippelo voor een streepje muziek, want muziek heeft en zal altijd een speciale plek hebben in dit gebouw dat een cultuurtempel wordt..